Dostihy po roku opäť v Šuranoch

Dostihy po roku opäť v Šuranoch

Areál jazdeckého oddielu TJ Slávia v Šuranoch zažil vlani po štvorročnej odmlke dostihový comeback a najmä vďaka aktivite rodiny Cagáňovcov, mesta Šurany na čele s primátorom Marcelom Filagom a majiteľa stajne Lokotrans Slovakia Tibora Cvika v prerušenej tradícii pokračuje aj tento rok. Míting v nedeľu 28. apríla ponúkne divákom tri rovinové a tri prekážkové zápolenia a takisto aj prvé dve položky Slovenskej Pony ligy 2024.

Hlavná steeplechase, Cena primátora mesta Šurany na 3900 metrov prilákala päťčlenné štartové pole. Hostiteľský realizačný tím obhajuje minuloročné víťazstvo Paris Eiffela a vo farbách stajne Lokotrans Slovakia teraz nastúpi jej vlastná odchovankyňa MEGHAN. Talentovaná skokanka vlani zažila výbornú sezónu, korunovanú triumfom vo Veľkej topoľčianskej steeplechase. TJ Slávia Šurany posiela do akcie 11-ročného veterána REGAL BREEZE, ktorý vlani finišoval v týchto dostihoch tretí. Šurianskemu publiku sa predstavia je špičkoví českí jazdci. Dvojnásobný šampión zo sezóny 2022 dž. Jan Odložil povedie premianta z českých Netolíc SALIVANO, vlaňajší slovenský šampión Pavel Složil zasa vysadne do sedla zverenca Jaroslava Brečku SHAWNEE´S TRIUMPH. Piatym účastníkom je VAXERTON z lotu Radima Bodláka, ktorého povedie Marcel Novák mladší.  

Najvyššie kategorizovaným rovinovým zápolením je Cena predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (III. kat., 1800 m) so šesticou mien na štartovej listine. Aj v týchto dostihoch sa predstaví Marcel Novák ml. (syn českého prekážkového šampióna Marcela Nováka), a to v sedle nestarnúceho TREASURE ROCK-a. Jeho tréner Jan Havlíček sa vlani v rovnakých dostihoch tešil z triumfu Ryonyho. Strieborný dobeh z minuloročnej edície si bude chcieť vylepšiť QUISSI LOGIST zo stajne Vimar. Na oboch papierových spolufavoritov čaká tohtosezónna premiéra, naopak výhodu štartu v nohách môžu zužitkovať ich súperi: BRAGA (stajňa BORMANN), HAILEY (MPL Racing), DR COLOKID (KUBLIHA & SMOLIK HORSERACING TEAM) a PAOLO CINELLA (Kovometal). 

Štart prvých dostihov je naplánovaný na 14:00 hod.