Termíny dostihov 2023

Termíny dostihov 2023

Termínová listina dostihov na Slovensku v roku 2023 už má takmer definitívnu podobu. Na dostihových dráhach v Bratislave, Topoľčiankach a v Senici sa uskutoční spolu 18 dostihových dní, z toho 15 na centrálnom hipodróme v Starom háji. V hre je ešte stále aj konanie devätnásteho mítingu v Šuranoch, ktorý by sa za predpokladu úspešných rokovaní so samosprávou a potenciálnymi sponzormi mohol uskutočniť 30. apríla.

Štruktúra termínovníka kopíruje minuloročný model s kozmetickými úpravami, akými sú napríklad opätovné rozdelenie aprílového trialu jarných klasík na dva samostatné dostihy pre kobyly a žrebce a presunutie jesenných prekážkových vrcholov na začiatok septembra. Ťahákmi sezóny sú už tradične klasické testy: Jarná cena kobýl a Veľká jarná cena (7. mája), Slovenské derby (16. júla), Slovenské Oaks (9. septembra) a Slovenský St. Leger (24. septembra). Uzávierka prihlášok na všetkých päť klasík by mala byť opäť v polovici marca. Stabilné miesto v stredoeurópskom dostihovom kalendári už dlhé roky patrí prestížnemu mítingu Turf-gala, ktorého 44. ročník bude hostiť Starý háj 4. júna.

Minimálne v rovnakom rozsahu ako vlani budú súčasťou dostihových dní aj zápolenia celoročného seriálu Slovenskej Pony ligy, určené pre mladých nádejných jazdcov.