Dostihy po roku opäť v Senici

Dostihy po roku opäť v Senici

Tradične raz do roka sa koncom augusta presúva dostihové dianie do Senice. Záhorie je baštou slovenského turfu a míting na dráhe PD Senica v Čáčove je sviatkom pre celý región. Okrem samotných dostihov je opäť pripravený aj bohatý sprievodný program: jazdecké vystúpenie Working Equitation, zápolenie poníkov v rámci Slovenskej Pony ligy, dychová hudba Búranka, veľkoplošná LED obrazovka, bohatá tombola a veľa ďalšieho.

Divácky najatraktívnejšia býva tradičná senická steeplechase, pod názvom Cena Alchem spol. s r.o. Senica (3700 m, 2400 €). Tento raz prilákala osmičku štartujúcich zo Slovenska, Česka a z Maďarska. Minuloročný triumf zo Senice bude obhajovať FERINO s džokejom Janom Odložilom. Víťazstvo z Topoľčianok má v tejto sezóne na svojom konte ďalší český hosť MOBILIZATION a slávnou minulosťou sa môže pochváliť 11-ročný KIFAAYA, niekdajší Gr. 1 víťaz z talianskych prúteniek. Farby hostiteľského PD Senica bude zastupovať SHAWNEE´S TRIUMPH, po veľmi solídnej kariére na rovinách preorientovaný na prekážky. V jeho sedle sa predstaví aktuálne vedúci muž prekážkového šampionátu, džokej Pavel Složil. Spestrením bude istotne účasť dvoch maďarských koní, pravidelných aktérov prútenkárskych zápolení na budapeštianskom hipodróme.

Domáci tím pod vedením Zuzany Kubovičovej sa bude v rovinových zápoleniach spoliehať na deviatku reprezentantov. Dvaja z nich – BEAU MATCH a PASAREI – sa predstavia v hlavných rovinových dostihoch, Cene Prillinger s.r.o., Ivanka pri Dunaji a Schaumann Slovensko spol. s r.o. (III. kat., 1750 m, 2800 €). Do dostihov dvojročných koní dokonca Zuzana Kubovičová vyšle hneď päť svojich zverencov.

Štart prvých dostihov je naplánovaný na 14:00 hod.