Dostihový maratón ponúkne roviny, prekážky aj klusáky

Dostihový maratón ponúkne roviny, prekážky aj klusáky

Opäť tu máme, trochu netradične, dostihovú sobotu a program až do neskorého popoludnia. Desať zápolení vrátane prekážok a klusákov, hlavným bodom je kvalitne obsadený Memoriál Antona Mlčúcha.

Konfrontácia dvoch trojročiakov, s reputáciou popredných protagonistov klasického ročníka, so šesticou starších koní s jednotkovými skúsenosťami. Takúto zaujímavú zápletku sľubuje Memoriál Antona Mlčúcha (II. kat., 1700 m, 4000 €) kde štvrtý z Veľkej jarnej ceny ROYAL CATATUMBO (stajňa Vimar) a najlepší dvojročiak minulej sezóny CALAH (Strnisko) vyzvú okrem iných sériovú dvojkovú víťazku EYES ON YOU (Palček), jednotkovú premiantku spred dvoch sezóny ELSU (KT Obal) či stále vysoko triedového RYONY-ho (MUDr. Marie Holbová).

Na svoje si prídu aj priaznivci prekážkových dostihov. Osmička koní sa predstaví v Cene Quirinusa (steeplechase, 3600 m) a najskúsenejší stípliari v poli sú českí reprezentanti LAD IN (trojnásobne umiestnený v Memoriáli kpt. Poplera) a FORMAN. Prútenkárska Cena Palm Islanda (3300 m) má na štarte deviatku účastníkov, od relatívne ostrieľaných prútenkárov (KUBIK) až po prekážkových debutantov.

Na programe je aj druhé tohtoročné zápolenie dvojročných koní. Z piatich juniorov na štartovej listine Ceny Lady Atlanty (IV. kat., 1200 m) sme už dvoch videli 18. júna (KORNELIUS, LOCH PIKE) a doplnia ich traja debutanti.

Štart prvých dostihov je tradične o 14-tej hodine.