O mesiac je tu prvý dostihový deň

O mesiac je tu prvý dostihový deň

Presne 31 dní ostáva do štartu dostihovej sezóny 2024 na Slovensku. Starohájsky hipodróm sa v sobotu 6. apríla opäť otvorí a privíta prvé kone, jazdcov a najmä všetkých milovníkov a priaznivcov turfu. Sezóna, počas ktorej je na programe 19 mítingov v Bratislave, v Topoľčiankach, v Šuranoch a v Senici, potrvá do 3. novembra.

V propozíciách je dovedna 149 dostihov, z nich 126 rovinových, 19 prekážkových a 4 klusácke. Na dotáciách a prémiách by sa malo rozdeliť vyše 840 000 €, čo je o 120 000 € viac ako v minulom roku. Pätnásť mítingov sa uskutoční na dostihovej dráhe v Petržalke, z mimobratislavských hipodrómov sa ako prvé k slovu dostanú Šurany (28. apríla). Premiéra v Topoľčiankach je naplánovaná na sobotu 8. júna, druhý míting na dráhe Národného žrebčína sa vracia na júlový termín (21. 7.). Koniec augusta je časom dožiniek a na Záhorí sa neodmysliteľne spája s dostihovým dňom v Senici – Čáčove (25. 8.).

Tradičné vrcholy sezóny uvidia aj diváci na obrazovkách RTVS: úvodné jarné klasiky Veľkú jarnú cenu a Jarnú cenu kobýl (5. mája), 45. ročník Turf-gala (2. júna), Slovenské derby (14. júla) a Slovenské Oaks (8. septembra). Seriál klasických skúšok uzavrie Slovenský St. Leger (22. septembra).

Aj tento rok dostanú priestor mladé jazdecké talenty v rámci seriálu Slovenskej Pony ligy 2024. Jej prvé kolo sa uskutoční počas dostihového dňa v Šuranoch 28. apríla.