Kôň roka 2023 Free Folie sa vracia na scénu

Kôň roka 2023 Free Folie sa vracia na scénu

Druhý dostihový deň sezóny v Bratislave sa uskutoční v sobotu 20. apríla a prinesie najmä vynikajúco obsadenú 26. Veľkú aprílovú cenu Respect Slovakia. Na jej štarte sú hviezdy ako víťaz Veľkej ceny Slovenska Aigle Vaillant, či držiteľka titulu „Kôň roka 2023“ Free Folie. Na programe je spolu osem rovinových dostihov so štartom o 14:00 hod. 

V akomkoľvek športe je pre špičkových juniorov vždy veľká výzva uspieť aj v seniorskej kategórii a nie každému sa to podarí. Výnimkou nie sú ani dostihy a aj tí najúspešnejší trojročiaci musia opäť dokazovať svoju triedu a kvalitu pri prechode do kategórie starších. Prvú takúto vážnu konfrontáciu prináša 26. Veľká aprílová cena Respect Slovakia (I. kat., 1800 m, 7000 € plus prémie). Početne v nej majú síce prevahu rovesníci, protagonisti minuloročných klasických testov, no dvojica starších vyzývateľov je viac ako kvalitná. Reč je o minuloročnom premiantovi Veľkej ceny Slovenska AIGLE VAILLANT (stajňa Lokotrans) a dvojnásobnom jednotkovom víťazovi QUESSIGNY (Meridian SK). Proti nim budú chcieť uspieť držiteľka titulu „Kôň roka 2023“ FREE FOLIE (Strnisko), premiant klasickej Veľkej jarnej ceny MANATAN (PD Senica), víťazka ankety o najlepšieho koňa slovenského chovu 2023 BLUE RIVER (Stajňa Caruso) a v štyroch klasikách umiestnená SHINING SKY (Drag Consulting). Len do počtu istotne nebudú chcieť byť ani strieborný zo Starohájskeho kritéria MYTHICAL THOR (Koruna Academy) a v Cene Pat´s Music umiestnená PERSISTENCOFMEMORY (stajňa Daliss).

Veľmi zaujímavé dostihy sľubuje aj Memoriál Josefa Břečku (II. kat., 1400 m, 4000 € plus prémie), ale aj ďalšie zápolenia sobotňajšieho turfového popoludnia v petržalskom Starom háji.


Štart prvých dostihov je tradične o 14:00 hod., brány areálu sa otvárajú už o 12:00 hod. Pre detičky bude počas dostihového dňa od 15:00 do 17:00 hod. pripravené vozenie na koníkoch a ďalšie atrakcie.