V nedeľu po prvý raz do Topoľčianok

V nedeľu po prvý raz do Topoľčianok

Týždeň po Turf-gala sa turfové dianie presúva do mekky chovu koní na Slovensku – Topoľčianok. Na dráhe Národného žrebčína sa odbehne sedmička zápolení, okrem piatich rovinových uvidia diváci aj steeplechase a prútené prekážky.

V hlavnom rovinovom zápolení, Hendikepe agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, štátny podnik (II. kat., 1780 m, 3+, 3800 €), je najväčšou hviezdou minuloročná jednotková víťazka LADY MAZIE. Zverenkyňa Mariána Štangela vlani počas derby-dňa triumfovala v Bratislavskej míli a ako najvyššie hodnotený kôň v poli ponesie aj najvyššiu záťaž 62,5 kg. V Topoľčiankach sa predstaví o prvý raz. Naopak, špecialistkou na topoľčiansky ovál je EYES ON YOU, zverenkyňa Jaroslava Línka zo stajne Palček. Tri razy tu štartovala a ani v jednom prípade nenašla premožiteľa.

Steeplechase Cena Národný žrebčín “Topoľčianky” štátny podnik (pre 4-ročné a staršie kone, 3500 m, 2 400 €) má na štarte päticu koní. Triedou v poli je reprezentant EŽ Praha MOBILIZATION, štvornásobný víťaz zo skúsenosťami z jednotkových zápolení, ktorý však rok „pauzoval“. Zaujímavosťou je štart najstaršieho aktívneho plnokrvníka na Slovensku a zrejme aj historicky najstaršieho koňa, ktorý na Slovensku absolvuje dostihy. Už 16-ročný MAKTUM nastúpi na svoj jubilejný 60. štart v kariére. Naposledy sme ho na dostihovej dráhe videli v máji 2021. 

Štart prvých dostihov je o 14:00 hod.