Sezónu 2022 odštartuje atraktívny dostihový deň

Sezónu 2022 odštartuje atraktívny dostihový deň

Dostihová sezóna 2022 odštartuje v nedeľu 10. apríla v plnej paráde! Na programe je osmička zápolení, v ktorých sa dovedna predstaví 77 koní. Najpočetnejší kontingent privezie do Starého hája tréner Jaroslav Brečka z Javorca, ktorý na štart posiela až ôsmich svojich zverencov. Traja z nich sa ukážu v 49. Jarnej cene mestskej časti Petržalka, tradičnej úvodnej steeplechase na 3800 metrov o 2900 €. Nebudú tak chýbať víťaz ankety o najlepšieho stípliara v sezóne 2021 FORT RYAN (Daniel Vyhnálek) a s pardubickým azimutom do sezóny vstupujúci KAISERWALZER (dž. Lukáš Matuský) a STAR (dž. Jaroslav Brečka). Subjekt obhajujúci minuloročné prvenstvo Shenta, česká stajňa Lokotrans, posiela do akcie francúzskeho rodáka ANTALGIQUE (dž. Jan Kratochvíl). Jeho jediným minuloročným vystúpením bol triumf v prvomájovej steeplechase v Lysej nad Labem. Papierový favorit prichádza zo severnej Moravy. Zverenec Pavla Tůmu RONCAL (dž. Jan Faltejsek) síce absolvuje svoju premiéru v steeplechase, nad prútenými prekážkami ale vlani dokázal zvíťaziť tri razy v Taliansku na úrovni Gr. 2. Tretím českým zástupcom na štarte je MOBILIZATION (dž. Jan Odložil), vlani víťaz menšej steeplechase v Slušoviciach. Slovenské farby reprezentujú ešte BUCK´S D´ANNO (dž. Martin Cagáň) zo šurianskej centrály rodiny Cagáňovcov. Mimoriadne náročný stíplový debut čaká na ZIGGY READYHO (Adam Čmiel) zo stajne Vimar, ktorý síce doteraz štartoval len v rovinových dostihoch, absolvoval však poctivú skokovú prípravu v zimných mesiacoch.

V priebehu dostihového dňa do sezóny vstúpi aj 21 príslušníkov ostro sledovaného klasického ročníka. Trinástka z nich sa postaví na štart Ceny starostu MČ Petržalka s podtitulom Cena trojročných koní (rovina I. kat., 1700 m, 6000 €). Z domácich reprezentantov bude istotne najšancovejšou zimná kráľovná STRATOSFERIC (dž. Jiří Palík), no zverenkyňu Mariána Štangela preveria mimoriadne silné žrebce. Medzi nimi elitný maďarský dvojročiak uplynulej sezóny, pri dvoch štartoch nezdolaný PRESIDENT (Stanislav Georgiev), no najmä z Francúzska dovezený reprezentant českej stajne Meridian QUESSIGNY (dž. Jaomír Šafář). Ten sa okrem dvoch víťazstiev môže popýšiť aj štvrtým miestom v Listed a francúzskym handicapom 41,5 kg (ekvivalent našich 83 kg).


V zmysle platnej Vyhlášky ÚVZ SR na hromadných podujatiach platí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest, a to aj v exteriéri. Ďakujeme všetkým účastníkom dostihového dňa za rešpektovanie platných pravidiel.


Pre detičky bude počas dostihového dňa od 15:00 do 17:00 hod. pripravené jazdenie na koníkoch.