Štartuje sezóna 2023

Štartuje sezóna 2023

Dostihová sezóna 2023 odštartuje na veľkonočnú nedeľu 9. apríla v plnej paráde! Na programe je osmička zápolení, v ktorých sa dovedna predstaví 84 koní! Najpočetnejší kontingent nachystal „domáci“ tréner Marián Štangel, ktorý na štart posiela až tucet svojich zverencov. Do jubilejného 50. ročníka Jarnej ceny MČ Petržalka, tradičnej úvodnej steeplechase na 3800 metrov, nasedlá pre dvojnásobného prekážkového šampióna z minuloročnej sezóny Jana Odložila beluša ROYAL GINO, ktorý po novom reprezentuje stajňu Nýznerov SK. Z minuloročných účastníkov nechýba víťaz ankety o najlepšieho stípliara na Slovensku zo sezón 2021 a 2022 vo farbách MPL Racing FORT RYAN (dž. Jaroslav Myška). Dvojicu svojich nových zverencov posiela do akcie šuriansky tréner Ján Cagáň pre stajňu Lokotrans Slovakia. Z nich ENJEU D’ARTHEL (dž. Martin Cagáň) má za sebou bohatú kariéru vo Francúzsku na tej najvyššej grupovej úrovni, vrátane minuloročnej účasti v Grand Steeple-Chase de Paris a ďalších Gr. 1 testoch. Mimoriadne úspešný deň zažila takto pred rokom Bratislave stajňa Dr. Charvát, ktorá vyhrala všetky tri prekážkové dostihy úvodného mítingu. O rovnaký kúsok sa pokúsia zverenci Pavla Tůmu aj tento raz a v 50. Jarnej cene MČ Petržalka k tomu môže prispieť DOMINIQUE (dž. Jan Faltejsek), v minulosti Gr. 1 víťaz na talianskych prútenkách. Ten má na rozdiel od svojich súperov už tohtoročný zahrievací štart v nohách, čo môže byť jeho výhoda.

V priebehu dostihového dňa do sezóny vstúpi až 36 príslušníkov ostro sledovaného klasického ročníka. V Cene starostu MČ Petržalka (Cena trojročných kobýl, II. kat., 1600 m) sa predstaví trinásť kobýl. Forma po zimnej prestávke sa odhaduje ťažko, a tak budeme zvedaví či si WILD WATER (dž. David Liška) zo stajne Lokotrans Slovakia udrží pozíciu domácej jednotky. Nabitá je aj druhá klasická predskúška, Cena starostu MČ Petržalka (Cena trojročných žrebcov, II. kat., 1600 m) s jedenástkou účastníkov. Sedmičku domácich zástupcov, z nich traja ponesú dres stajne Strnisko, vrátane CALAH-a (dž. David Liška), preverí víťaz z Talianska pre stajňu Dr. Charvát MACALLAN (dž. Jan Verner) a graded premiant z Budapešti AMORE BOY (dž. Martin Laube). 


Štart prvých dostihov je o 14:00 hod. Pre detičky bude počas dostihového dňa od 15:00 do 17:00 hod. pripravené jazdenie na koníkoch a ďalší sprievodný program.