Dostihy sa vracajú do Šurian

Dostihy sa vracajú do Šurian

Areál jazdeckého oddielu v Šuranoch sa naposledy otvoril pre dostihovú verejnosť 5. mája 2019. Po štvorročnej odmlke je tu, najmä vďaka aktivite rodiny Cagáňovcov, majiteľa stajne Lokotrans Slovakia Tibora Cvika a mesta Šurany na čele s primátorom Marcelom Filagom, opäť dostihový deň. Divákom ponúkne tri rovinové a tri prekážkové zápolenia a takisto aj prvé dve položky Slovenskej Pony ligy 2023.

Hlavná steeplechase, Cena primátora mesta Šurany na 3900 metrov prilákala síce málo početné, ale zato kvalitné štartové pole. Hostiteľský realizačný tím zastupuje dvojica 10-ročných matadorov PARIS EIFFEL (stajňa Lokotrans Slovakia) a REGAL BREEZE (TJ Slávia Šurany). Prvý z nich vlani dokázal o. i. finišovať na druhom mieste vo Velkej slušovickej steeplechase a podľa slov trénera je jeho tohtoročným cieľom Veľká pardubická! Po prvý raz vo svojej kariére si šuriansku dráhu a skoky vyskúša držiteľ ocenenia „Najlepší stípliar“ zo sezón 2021 a 2022 FORT RYAN, ktorý už dokázal vyhrať Veľkú starohájsku aj Veľkú topoľčiansku steeplechase. Zo zahraničia prichádzajú dvaja zverenci moravských trénerov. Radim Bodlák priváža 8-ročnú hnedku menom SLIVKA. V minulosti jenotková víťazka na rovinách je spoľahlivou skokankou, na konte má tri prútenkárske a dve steeplechase víťazstvá. Najstarším účastníkom je 11-ročný MAHONY od trénera Josefa Vymazala, dvojnásobný účastník Veľkej pardubickej, ktorý v minulosti dokázal vyhrať prestížnu Cenu Labe.

Najvyššie kategorizovaným rovinovým zápolením je Memoriál Ing. Roberta Vrbu (III. kat., 1800 m) s osmičkou mien na štartovej listine. Hlavnou hviezdou je niekdajší Listed víťaz a klasicky umiestnený RYONY.

Štart prvých dostihov je naplánovaný na 14:00 hod.