Pony liga pokračovala na Turf-gala

Pony liga pokračovala na Turf-gala

V rámci sviatočného dostihového popoludnia Turf-gala dostali priestor aj poníky a veru aj tu sa bolo na čo pozerať! Poďakovanie patrí spoločnosti LOKO TRANS Slovakia, ktorá prevzala nad zápoleniami Pony ligy patronát.

V oddelení pre nižšie poníky do 135 cm zviedli krásny súboj o víťazstvo CERKA s Nicole Veverkovou (9 r.) a hostia z Maďarska BZ DIXIE so Zsomborom Cziráky (14 r.) a BZ DIEGO, ktorého viedla Léna Takács (12 r.). Statočne sa držal aj VÍCHOR, do ktorého sedla bola narýchlo angažovaná Zsofia Cziráky (16 r.), no svoj náskok pred súpermi až do cieľa neudržal.

Výsledok prvého oddelenia

Druhé oddelenie pre vyššie poníky sa konalo na vzdialenosti 800 metrov. Okrem absolútnej rýchlosti tak už rozhodovala aj taktika a rozloženie síl jednotlivými mladými jazdcami. Najlepšie si počínala Klára Brišková (15 r.) na KASSIMOVI, druhé miesto patrilo Sophy Bodlákovej s kobylkou ŠAKALAKA a tretia finišovala Liana dohnálková (15 r.) so SHERONOM.

Výsledok druhého oddelenia

Po dvoch z deviatky podujatí celoročného seriálu Slovenskej Pony ligy 2022 sa vykryštalizovalo aj jej priebežné poradie. Na prvých dvoch priečkach sú Sophy Bodláková a Klára Brišková, ktoré sa zúčastnili oboch doteraz odbehnutých kôl.

Najbližšie dostihy poníkov sú už 19. júna v Bratislave, uzávierka prihlášok je v pondelok 13. júna!

Priebežné poradie:

Termíny a propozície:

photocredit: Anton Martinec

Video