Bodovali dámy v sedlách

Bodovali dámy v sedlách

Dva týždne pred Slovenským derby sa v Bratislave konal dostihový deň prevádzkového charakteru, v rámci ktorého sa odbehlo šesť rovinových a dva prekážkové testy. V prútenkárskej Cene Palm Islanda  aj v steeplechase Cene Železníka sa v sedlách objavili mimoriadne skúsení džokeji, víťazi Velkej pardubickej Jaroslav Brečka, Jan Faltejsek a Lukáš Matuský. No aj takíto matadori sa museli skloniť pred umením ich mladých jazdeckých kolegýň. Nad prútenými prekážkami dominovala Dominika Baranová v sedle WHIRTEN a pre túto stajňovú jazdkyňu domácej KUBLIHA & SMOLIK HORSE RACING TEAM to bolo vôbec prvé víťazstvo v kariére. V Cene Železníka (stch, 3600 m) zasa triumfovala Tereza Polesná s ryšiakom SWINGING THOMAS, ktorý si zopakoval svoje aprílové víťazstvo na starohájskom hipodróme. Vtedy bol v jeho sedle Jan Faltejsek, ktorý sa tento raz ako partner desatinových favoritov musel uspokojiť s dvoma striebornými dobehmi.

Hlavnú položku rovinového programu, Memoriál Antona Mlčúcha (II. kat., 3+, 1700 m, 4000 €) pre seba v osemčlennom poli rozhodol 7-ročný ROYAL TOWN z rodinnej stajne Koplíkovcov, ktorého pre trénera a majiteľa Zdena odjazdil jeho brat Radek a získal tak prvé tohtoročné víťazstvo na slovenských dráhach. Druhé miesto silným finišom zvonka ukoristil senický SHAWNEE´S TRIUMPH (dž. Štefan Budovič) o krátku hlavu pred sériovou víťazkou z Topoľčianok EYES ON YOU (džokej a tréner Jaroslav Línek).

Najtesnejší dobeh dňa sa zrodil v Hendikepe Termaca (III. kat., 2000 m, 3000 €), kde sa prvých šesť koní v cieli zmestilo do zhruba 1 ½ dĺžky. O krk prvý bol 8-ročný veteran DOREMI LAFU s dž. Jánom Havlíkom. Reprezentant stajne HONOR Racing pri 42. štarte kariéry zaznamenal ôsme víťazstvo. V samotnom závere popoludnia sa po tretí raz tešila z triumfu žena-jazdkyňa, keď žiačka Petra Zedková v ultra-vytrvaleckej Cene Camilla (3200 m) doviedla víťazne do cieľa 6-ročnú ryšku BLONDIE.

photocredit: Mária Horníková