V nedeľu spoznáme „zimného favorita“

V nedeľu spoznáme „zimného favorita“

Dostihová sezóna speje do finále a v nedeľu 20. októbra je na programe už osemnásty, predposledný dostihový míting. Jeho hlavným bodom je 39. Karpatská cena spoločnosti AGA Vlachovice, zastrešujúci test dvojročných koní. Kvalitou zaujme aj zápolenie kobýl v Cene Quissisany spoločnosti BRUDA. Štart úvodných dostihov je už o 12:00 hod. 

Spomedzi šestice účastníkov 39. Karpatskej ceny spoločnosti AGA Vlachovice (Listed, 1600 m, 12 000 € plus prémie) má najviac skúseností s jednotkovou spoločnosťou reprezentant stajne Lokotrans MOON IN PINK, ktorý naposledy finišoval v Bratislave tesne druhý vo Veľkej cene BBAG Baden-Baden. Oproti súperom má však nevýhodou v najkratšej, len 2-týždňovej regenerácii. Chuť víťazstva pozná aj domáci IWANHOE (MPL Racing) a druhý český hosť MISSION ACCEPTED (OZ Roza s.r.o.), ktorý absolvuje bratislavskú premiéru. Sľubný debut má v nohách druhá zverenkyňa Mariána Štangela BELLA MIMI (Štangel Racing) a aj DAEMON (BORMANN) a KRACKEN (Vimar) sa pri svojich doterajších štartoch pohybovali na popredných priečkach.

Mimoriadne kvalitné pole kobýl sa stretáva v Cene Quissisany spoločnosti BRUDA (II. kat., 2000 m, 5000 € plus prémie). Na štarte sú tri účastníčky Slovenských Oaks: NINNA BEST (PD Kúty), RHAPSODY (MPL Racing) a FEMININ (RC Farm). Štvrtou príslušníčkou klasického ročníka je suverénna víťazka II. kat. spred dvoch týždňov APHELIE LIGHT (Lokotrans), hoci na vzdialenosti o 600 metrov kratšej. Dvojicu starších kobýl tvorí sériová víťazka z aktuálnej sezóny MUSTELA (VeVe Racing) a držiteľka titulu Kôň roka 2023 FREE FOLIE (Strnisko).

V rámci popoludnia sa so svojou bohatou kariérou avizovane rozlúči najstarší aktívny plnokrvník v slovenskom tréningu, 14-ročný VAN DAMME zo stajne MIHALIK Racing. Hnedák je zároveň rekordérom v počte štartov, ktorých absolvoval už 115!

Štart úvodného zápolenia je v nedeľu 20. októbra naplánovaný už na 12:00 hod. Okrem ôsmich dostihov plnokrvníkov sa naposledy v tejto sezóne predstavia aj deti na poníkoch v rámci záverečného kola Slovenskej Pony Ligy 2024.

Celý dostihový deň môžete ako vždy sledovať naživo na našom on-line streame.