Najlepší šprintér naspäť v Bratislave

Najlepší šprintér naspäť v Bratislave

Medzinárodný míting Turf-gala je predo dvermi a v sobotu 18. mája čaká posledný ostrý test na šprintérov, smerujúcich do Ceny MRaRV SR. Do 34. Prípravnej ceny VETIS nastúpi osmička aktérov, vrátane držiteľa ocenení najlepší šprintér a najlepší starší žrebec/valach sezóny 2023 WORTH CHOICE. Dostihový maratón začne v sobotu o 14:00 hod. a potrvá do podvečerných hodín, keďže na programe je spolu až desať dostihov plus dve zápolenia Pony Ligy.

Na štart 34. ročníka Prípravnej ceny VETIS (I. kat., 1200 m, 7000 € plus prémie) nastúpi okrem už 8-ročného WORTH CHOICE (stajňa Vasury Kolesa) aj obhajkyňa minuloročného prvenstva v tomto teste SANDY ROSE (Mishel Style), pred dvoma týždňami víťazne nabudená v trojkovom hendikepe. Vysokú triedu ukazovali v minuloročnej sezóne aj domáci WELSHTINO (Strnisko), či český hosť CAPITANO (Lokotrans). Triumf v tomto roku v Bratislave má na konte aj LITTLE LORD (K-K METAL a.s.).

Sobotňajší dostihový maratón odštartujú o 14:00 hod. dostihy klusákov, na programe sú okrem rovín aj zápolenia cez prútené prekážky a steeplechase a tiež dva rozbehy druhého kola Slovenskej Pony ligy 2024. Na svoje si teda prídu priaznivci všetkých druhov dostihov a tiež najmenší návštevníci, na ktorých tradične čakajú sprievodné atrakcie – vozenie na koníkoch, kolotoč a skákacie hrady.