Kto sa stane víťazom Karpatskej ceny?

Kto sa stane víťazom Karpatskej ceny?

Predposledná dostihová nedeľa sezóny 2023 ponúkne osem rovinových zápolení a tri oddelenia ďalšieho kola Slovenskej Pony ligy 2023. Hlavným bodom programu je 38. Karpatská cena, tradičný zastrešujúci test dvojročných koní. Kvalitným obsadením zaujme aj Cena Quissisany, porovnávacie zápolenie trojročných a starších kobýl.

Polovicu zo šesťčlenného štartového poľa 38. Karpatskej ceny (rovina Listed, 1600 m, 12 000 € plus prémie) dodala trénerka Zuzana Kubovičová. Svoj celoživotný debut premenil v impozantné víťazstvo francúzsky rodák BOULEVARD BLANQUI zo Stajne Egl a pochvalné referencie zo senickej centrály potvrdzujú vysoké ambície. Jeho tréningová kolegyňa SHE FREE vo farbách stajne Bamatse finišovala tesne druhá za výbornou Amrou v Cene zimnej kráľovnej a teraz takisto mieri vysoko. Poistkou senického tímu je v predchádzajúcich dvoch vystúpeniach dva razy druhý BLACK HRON zo stajne Vimar. Druhou kobylou na štarte je slovenská odchovankyňa ANIKA zo stajne Lokotrans Slovakia. Dcéra klasickej víťazky Astorky naposledy dobehla tretia v Cene zimnej kráľovnej. Zatiaľ neobrúseným diamantom je reprezentant stajne Meridian SK DUKE OF MERIDIAN, pri debute druhý za Boulevard Blanqui. Chuť víťazstva už pozná írsky rodák OSBOURBNE, hájaci farby stajne MPL Racing.

Na Slovensku sa tento rok vykryštalizovala veľmi solídna zostava kvalitných trojročných a starších kobýl. Osmička z nich sa stretáva v Cene Quissisany (rovina II. kat., 2000 m, 5000 € plus prémie). Mimoriadna spoľahlivosť zdobí už 6-ročnú EYES ON YOU, pre ktorú to budú zrejme rozlúčkové dostihy kariéry. Reprezentantka stajne Palček vychádza najvyššie aj matematicky, na jej prípadné zaváhanie však budú striehnuť najmä progresívne trojročné kobyly.

Štart prvých dostihov je o 13:00 hod.