Predĺžený dostihový víkend začne v Topoľčiankach

Predĺžený dostihový víkend začne v Topoľčiankach

Rovinové aj prekážkové dostihy a k tomu ďalšie kolo Slovenskej Pony ligy 2023. To je program piatkového dostihového dňa v Topoľčiankach. Pre turfových nadšencov tak začína bohatý predĺžený víkend. Veď o deň neskôr – v sobotu, sa štyri slovenské kone predstavia v Pardubiciach a tri vycestujú na vrcholný míting do Budapešti. Maďarská metropola sa pripravuje na dostihový ošiaľ, a to vďaka aktívnej účasti svetovej džokejskej superstar Frankie Dettoriho!

Druhý tohtoročný míting pod Tríbečom na pôde dráhy Národného žrebčína v Topoľčiankach ponúka spolu deväť položiek programu – päť rovinových, dve prekážkové a dve zápolenia poníkov. Veľmi solídna zostava ôsmich koní sa stretne v Cene predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (rovina II. kat., 1700 m, 3800 € plus prémie). V Topoľčiankach mimoriadne úspešná EYES ON YOU zo stajne Palček nastúpi ako obhajkyňa minuloročného prvenstva, bude sa však musieť vyrovnať s najvyššou nesenou hmotnosťou až 64 kg. Naopak najmenej – len 52 kg, ponesie tohtoročný trojnásobný víťaz z nižších kategórií POWER HAT zo stajne Strnisko.

Prekážkové zápolenia okorení pokračovanie súboja o post tohtoročného jazdeckého šampióna medzi Janom Odložilom a Pavlom Složilom mladším. Obaja majú aktuálne na konte tri víťazstvá a zhodne sa v Topoľčiankach predstavia dva razy. Vo Veľkej topoľčianskej steeplechase – Cene obce Topoľčianky – Memoriál Jaroslava Bartoněka (steeplechase na 3900 m, 4000 € plus prémie) povedie Jan Odložil papierového favorita SALIVANO, s ktorým pred tromi týždňami vyhral Velkú cenu v českých Netoliciach. Pavel Složil sa posadí do sedla kobyly HE CAMARGUAISE, ktorá len nedávno prišla k trénerovi Radimovi Bodlákovi od renomovaného francúzskeho školiteľa Emmanuela Clayeuxa a má na konte víťazstvo vo Fontainebleau.

Štart prvých dostihov v Topoľčiankach je naplánovaný na 14:00 hod.