Tri jednotkové testy so zvučnými menami

Tri jednotkové testy so zvučnými menami

Štyri týždne po Slovenskom derby sa na starohájsky hipodróm vracajú plnokrvníky tej najvyššej triedy. V nedeľu 11. augusta je na programe dostihový deň s podporou Plemenárskych služieb SR, š.p. s deviatkou zápolení. Tri z nich majú štatút prvej kategórie a uvidíme v nich viacero zvučných mien.

Chronologicky ako prvá je na programe Cena Plemenárskych služieb SR, š.p. – 30. Zlatý bičík (I. kat., 3-ročné a staršie kone, 1400 m, 7000 € plus prémie). Medzi deviatkou štartujúcich nechýba obhajca minuloročného triumfu a víťaz ankety „Najlepší šprintér 2023“ WORTH CHOICE. Na júnovom Turf-gala úspešne zopakoval triumf v Cene Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a počas pražského derby-dňa zvíťazil aj v tamojšej Šprintérskej cene. S ďalšími elitnými staršími koňmi ako QUESSIGNY či LITTLE LORD si zmerajú sily nádejní trojročiaci: v klasickej Jarnej cene kobýl umiestnená ASTURIAS, víťaz Ceny trojročných žrebcov EXACT, tretí vo Veľkej jarnej cene BLACK HRON a ďalší.

Gasparini versus Hájek

Medzigeneračný súboj čaká aj na vytrvalcov v Cene Plemenárskych služieb SR, š.p. – 34. Cene turfu (I. kat., 3-ročné a staršie kone, 2400 m, 7000 € plus prémie). Derby-víťaz spred dvoch sezón GASPARINI je v Bratislave ako doma a z predchádzajúcich ôsmich štartov na starohájskom hipodróme sa štyri krát vracal do pedoku ako víťaz. Jeho a tiež svoju aktuálnu formu otestujú najmä medailisti z tohtoročného Slovenského derby – druhý HÁJEK a tretia NINNA BEST.

Medzi kobylami v Cene Plemenárskych služieb SR, š.p. – 29. Cene Whisky (I. kat., 3-ročné a staršie kobyly, 1800 m, 7000 € plus prémie) sa črtá veľmi zaujímavý súboj deviatky štartujúcich. MUSTELA dosiahla v jarnej časti sezóny víťazný hetrik v nižších kategóriách a jej hlavnými papierovými súperkami by mali byť najmä trojročné kobyly: jarná klasická víťazka SHE FREE, striborná z poľskej analógie vo Varšave KUDAFUSHI a premiantka Ceny Pat´s Music počas derby-dňa ANIKA.

Štart prvých dostihov je naplánovaný na 14:00 hod., brány areálu sa otvárajú už o 12-tej hodine. Dianie na dostihovej dráhe doplní aj sprievodný program, určený najmä pre najmenších návštevníkov.