Prelomí Eyes On You sériu druhých miest?

Prelomí Eyes On You sériu druhých miest?

Dostihový deň s poradovým číslom deväť ponúkne na bratislavskom hipodróme opäť pestré menu. Na svoje si prídu fanúšikovia rovinových aj prekážkových zápolení, ale k slovu sa opäť dostanú aj klusáky a aj deti na poníkoch. V sobotu 29. júna je v Starom háji na programe deväť zápolení plus dve oddelenia štvrtého kola Slovenskej Pony ligy 2024.

Propozične najvyššiu hodnotu má Cena spoločnosti REAL PRIM, s.r.o. – Memoriál Antona Mlčúcha (II. kat., 1800 m, 4000 € plus prémie). Na štartovej listine sa zišla osmička strednotratiarov. Smolu v podobe série strieborných dobehov bude chcieť prelomiť aj v siedmich rokoch mimoriadne spoľahlivá EYES ON YOU (stajňa LM Racing) z lotu Mariána Štangela. Mimochodom, školiteľ zo Starého hája nasedlá v cvalových zápoleniach až 15 svojich zverencov, teda v priemere každý piaty kôň, ktorý v sobotu vybehne na dráhu, bude z prípravy Mariána Štangela. Ešte o rok staršia ako Eyes On You je nemenej spoľahlivá a dištančne mimoriadne univerzálna tempárka PALMERA (stajňa Kovometal), ktorú v Senici pripravuje Zuzana Kubovičová.

 V steeplechase Cene Lancastera (3600 m, 3000 € plus prémie) sa proti kvartetu hostí spoza rieky Moravy postaví dvojica domácich: perspektívny HAKIMPOUR (DS Millennium) z lotu Jaroslava Brečku a spoľahlivá MEGHAN (Lokotrans Slovakia), víťazka minuloročnej Veľkej topoľčiankej steeplechase v opatere Jána Cagáňa. V prekážkových dostihoch sa predstavia špičkoví jazdci, okrem domácich stálic Martina Cagáňa, Lukáša Matuského a takmer už „nášho“ Pavla Složila mladšieho aj českí džokeji Jan Faltejsek, Jaroslav Myška či Jakub Kocman.

Sobotňajší dostihový maratón odštartujú o 14:00 hod. dostihy klusákov, brány bratislavského závodiska sa pre verejnosť otvárajú už o 12:00 hod. Na svoje si okrem skalných priaznivcov turfu prídu tiež najmenší návštevníci, na ktorých tradične čakajú sprievodné atrakcie – vozenie na koníkoch, kolotoč a skákacie hrady.