Veľká aprílová cena s lukratívnym obsadením

Veľká aprílová cena s lukratívnym obsadením

Druhý dostihový deň sezóny v Bratislave, ktorý sa uskutoční v sobotu 22. apríla, prinesie úvodné meranie síl plnokrvníkov tej najvyššej úrovne. Desiatka zvučných mien na štarte 25. Veľkej aprílovej ceny VETIS sľubuje skvelé turfové divadlo. Okrem nich sa na starohájskom hipodróme v siedmich ďalších dostihoch predstaví 61 koní, medzi nimi aj početná enkláva trojročiakov hlásených do klasických testov.

IDEAL APPROACH, AUSTRALIEN, ZARIYANNKA a REX OF THUNDER – to je extrémne silné kvarteto koní prichádzajúcich spoza rieky Moravy, ktorých realizačné tímy si oprávnene robia zálusk na triumf v 25. Veľkej aprílovej cene VETIS (I. kat., 1800 m, 5800 €). Už 11-ročný veterán zo stajne Lokotrans IDEAL APPROACH je v Bratislave viac ako doma – štartoval tu už 24-krát a 8-krát zvíťazil, z toho dva razy práve vo Veľkej aprílovej cene. Vlani pri triumfe v Cene Scottish Rifla na mítingu Turf-gala ho poriadne popreháňal AUSTRALIEN zo stajne Corinne ČR (majiteľom je Slovák žijúci vo Švajčiarsku Pavol Šenigla), ktorý na sklonku sezóny vyhral Jesenný hendikep. Ďalší slovenský majiteľ Tibor Cvik stojí za stajňou LOKOTRANS Slovakia CZ, ktorej farby zviditeľnila ZARIYANNKA suverénnym triumfom vo Veľkej dubnovej cene na úvodnom tohtoročnom mítingu v Prahe. Do tretice slovenskú stopu nachádzame aj u štvrtého českého zástupcu REX OF THUNDER zo Stáje Březová s trénerom a jazdcom v jednej osobe Michalom Demom.

Dvojicu svojich zverencov posiela do akcie aktuálne vedúci muž trénerského šampionátu Jaroslav Línek. Vysokú triedu, limitovanú komplikovaným dostihovým prejavom, vlani preukazoval reprezentant stajne Meridian SK QUESSIGNY. Pod vedením nového trénera ho čaká ostro sledovaná premiéra. Druhou Línkovou šancou je spoľahlivá EYES ON YOU z rodinnej stajne Palček pána Petra Jakúbeka, ktorá vlani vyhrala tri testy druhej kategórie. LADY MAZIE zo stajne Štangel Racing sa minulý rok postarala o veľmi príjemné prekvapenie víťazstvom v jednotkovej Bratislavskej míli počas derby-dňa a do jej sedla sa opäť vracia najväčšia jazdecká hviezda popoludnia Václav Janáček, držiteľ celkovo štrnástich profesionálnych šampiónskych titulov z troch krajín (5 x Česko, 1 x Slovensko a 8 x Španielsko). Dvaja maďarskí zástupcovia na štartovej listine MY CRAFT a PICASSO BLUE (obaja zo stajne Rahima Etemovica) majú skúsenosti z Budapešti a srbských hipodrómov, uvidíme ako sa im bude dariť v takto nabitej spoločnosti.


Štart prvých dostihov je o 14:00 hod. Pre detičky bude počas dostihového dňa od 15:00 do 17:00 hod. pripravené jazdenie na koníkoch a ďalší sprievodný program.