V nedeľu dva jednotkové testy aj dražba víťazného koňa!

V nedeľu dva jednotkové testy aj dražba víťazného koňa!

 

Začiatok októbra na dostihovej dráhe v Bratislave tradične patrí Jesennému hendikepu, jednotkovému zápoleniu pre míliarov a strednotratiarov. Jeho dvanásty ročník sa uskutoční s podporou spoločnosti ITP Control s.r.o. a na štartovej listine je osmička účastníkov. Na programe je aj prestížna Veľká cena BBAG Baden-Baden pre dvojročné kone kúpené na aukciách tejto nemeckej dražobnej spoločnosti.

Tak ako každé hendikepové zápolenie, aj 12. Jesenný hendikep spoločnosti ITP Control (rovina I. kat., 1800 m, 5800 € plus prémie) bude stávkarskou lotériou. Spomedzi ôsmich účastníkov je viacero kandidátov na prvenstvo. S najvyššou nesenou hmotnosťou 60 kg sa budú musieť vysporiadať dvojnásobný jednotkový premiant z tejto sezóny QUESSIGNY (stajňa Meridian SK) a triedový český MELANDROS (Anna&Zuzana Hůlovy). Etalónmi spoľahlivosti spomedzi starších koní sú belka PALMERA (Kovometal) a veterán SAGAR (Cajdašrot). Jediným trojročiakom v poli je kobyla BLUE RIVER (Stajňa Caruso), víťazka Ceny Whisky (I. kat., 1800 m).

Vo Veľkej cene BBAG Baden-Baden (rovina I. kat., 1400 m, 10 000 €), určenej pre dvojročné kone zakúpené na dražbách spoločnosti BBAG v nemeckom Iffezheime, by si mohla triumf z Ceny zimnej kráľovnej zopakovať AMRA zo stajne KT OBAL. Chuť víťazstva už poznajú ďalší slovenskí zástupcovia ROYAL ROSE (Mihalík racing) a KORNELIUS (Lokotrans Slovakia). Druhý štart v kariére čaká na JASMINE FOR JOY (SV Vondra s.r.o.) a celoživotnú premiéru absolvuje WITCH IN PINK (Lokotrans), zakúpená vlani za 85 000 €!

Štart prvých dostihov je na programe o 13:00 hod. a okrem zápolení na dráhe je pripravený aj pestrý sprievodný program najmä pre deti. Zaujímavosťou aj pre divákov budú záverečné dostihy, po ktorých sa v pedoku uskutoční verejná dražba víťazného koňa.